Sposób przygotowania

Pieczywo pokroić w kostkę. Jabłka rozdrobnić.
Do garnka włożyć chleb, jabłka i goździki oraz wlać wodę. Dodać szczyptę soli i w zależnośi od rodzaju owoców jedną lub dwie łyżki cukru. Całość gotować ok. 20 min.
Zmiksowaćzupę Zetrzeć do zupy skórkę cytryny. Doprawic cynamonem, sokiem cytrynowym i cukrem.
Potem przetrzeć przez grube sito i jeszcze raz zmiksować na drobno. Zupeponownie podgrzać, doprawić białym winem i sokiem cytrynowym. Włożyć podduszone na maśe kawałki jabła, posypać cukrem i cynamonem.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !