Sposób przygotowania

Pokroić wędlinę w paski. Pomidor umyć, przekroić na pół i usunąć szypułkę. Cebule obrać i pokroić nożem na cieńkie plasterki. Szczypiorek umyć i pokroić w ruloniki. Ser zetrzeć na grubej tarce. Czosnek obrać i pokroić w cieńkie plasterki.
Oliwę podgrzać na patelni, podsmażyć na niej pokrojony czosnek. Wyjąć czosnek i dodać cukier. Cukier mieszać tak długo aż się rozpuśc. Zdjąć patelnię z ognia, trochę ostudzić, dodać ocet i musztardę. Doprawić solą i pieprzem.
Ułożyć pokrojoną wędlinę na talerzach, dodać pomidory i cebulę. Posypać serem, szczyopiorkiem i podsmażnym czosnkiem. Na koniec pokropić sałatę marynatą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !