Sposób przygotowania

Mięso pokrój na kawałki, papryki w paski, a cebule w talarki. Ząbki czosnku obierz i pokrój na połówki. W garnku podsmaż mięso na dużym ogniu, na 2 łyżkach oliwy. Wyjmij łyżką cedzakową i trzymaj w cieple. Do tego samego garnka wlej resztę oliwy i smaż cebulę, paprykę oraz czosnek-10 minut na średnim ogniu. Oprósz mąką, smaż 2-3 minuty, mieszając. Wlej wino i kawę, zagotuj i włóż mięso. Posól, popieprz, gotuj godzinę na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !