Sposób przygotowania

wode i margaryne gotujemy, a następnie wsypujemy mąke, mieszamy i po 2-3 minutach sciągamy z ognia, gdy masa wystygnie to miksujemy z proszkiem do pieczenia i jajkami. Układamy na 2 blaszki i pieczemy
krem
2 łyżki maki zwykłej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
szklanka cukru
2 szklanki mleka
1 żóltko
0,5 kostki masła

mleko, zóltko, cukry i mąki łączymy z mlekiem i gotujemy budyn, wystudzony miksujemy z masłem, przekładamy nim ciasto.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    karpatka jest pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wspaniała
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pychotka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    uwielbiam karpatke!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jedno z najlepszych ciast :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    moje ulubione ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota ...poproszę kawałek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !