Sposób przygotowania

Masło i cukier utrzeć.Dodać jajka,mąkę i proszek do pieczenia,dalej ucierać.Połowę masy wymieszać z kawą rozpuszczoną w łyżce zimnej wody.Do formy nakładać na przemian po łyżce masy z kawą i bez.Lekko wymieszać widelcem,żeby powstał marmurkowy wzór.Piec 40 min.Po upieczeniu wyjąć do ostygnięcia .Polewę czekoladową roztopić w gorącej kąpieli,można dodać 2 łyżki kawy rozpuszczalnej,wymieszać.Ostudzić.Polać ostudzone ciasto polewą.Białą czekoladę rozpuścić,przestudzić.Przełożyć do foliowej torebki,zrobić dziurkę.Wyciskać na wierzch ciasta,tworząc fantazyjny wzór.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !