Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w skórkach,obrać i pokrajać w plastry.Grzyby wcześniej namoczone ugotować i pokrajać w paski.Jaja ugotować na twardo i pokrajać w plasterki.Cebulę pokrajać w kostkę i zrumienić na tłuszczu.Brytfankę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tatrą.Trzecią część ziemniaków rozłożyć na dnie brytfanki,nałożyć część cebuli,grzybów i jaj,ponownie rozłożyć drugą część ziemniaków,polać tłuszczem i nałożyć resztę grzybów,cebuli i jaj.Pokryć ostatnią warstwą ziemniaków,polać tłuszczem i lekko oprószyć solą i pieprzem,polać zaprawką z mąki i śmietany i wywaru z grzybów,wstawić do piekarnika do zapieczenia.Gotowaną potrawę podawać z sosem grzybowym lub surówką z kiszonej kapusty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !