Sposób przygotowania

Margarynę zagotowujemy ze szklanką wody. Wsypujemy mąkę. Mieszając gotujemy aż ciasto zgęstnieje. Studzimy. Nastepnie ucierając, dodajemy po 1 jajku i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wykładamy na posmarowane tłuszczem 2 blachy (25x35 cm). Pieczemy ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Studzimy.
Budyń gotujemy na mleku. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem, dodając żółtko, kilka kropli olejku arakowego i budyń.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tężącą galaretkę wylewamy na placek. Smarujemy kremem i przykrywamy drugim plackiem. Posypujemy cukrem pudrem. Schładzamy.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie jadłam takiego ciacha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !