Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto super - czekoladowe
Formę natłuścić, wlać ciasto i piec ok. 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 140°C.
Polać polewą. Udekorować wiśniami lub bitą śmietaną.
gorzka czekolada | 200 g |
masło | 200 g |
woda | 1/2 szkl. |
mąka tortowa | 1 szkl. |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1/4 łyżeczki |
cukier | 1,5 szkl. |
kakao | 3 łyżki |
jajko | 3 szt. |
kwaśna śmietana | 1/3 szkl. |
rum | 2 łyżki |
polewa czekoladowa | 1 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: