Sposób przygotowania

Przygotuj formę do pieczenia ciasta. Spód wyłóż papierem do pieczenia, a boki wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Gruszki umyj, wyjmij nasiona. Owoce pokrój w cienkie plasterki-półksiężyce.

Oddziel białka od żółtek. Białka ubijaj mikserem na sztywną pianę. Dodawaj po łyżce cukru, cały czas ubijając masę mikserem. Dodaj cukier waniliowy. Następnie wrzucaj do piany kolejno żółtka jajek, jednocześnie miksując całość. Mąkę i proszek do pieczenia (przesiane przez sito) wymieszaj dokładnie i wsyp delikatnie do ubitej masy. Mieszaj ręką, aż konsystencja będzie jednolita, bez grudek.

Masę przelej do formy do pieczenia. Układaj owoce, wtykając je w ciasto cienką krawędzią. Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni C przez 30 min. Po ostygnięciu ciasto posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    wygląda apetycznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    piekne ujecie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    SUPER
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !