Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na sypko w mleku i 1 szklance wody,z dodatkiem masła i soli.Pozostałą część masła ucieramy z żółtkami, cukrem i cynamonem.Przestudzoną kaszę połączyć z masą jajeczną,dodać ubitą pianę z białek i pokrojone w paseczki śliwki.Wszystko razem mieszamy.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok 25 minut w temperaturze 180st.C nie przykrywamy.Przed podaniem posypać cukrem i cynamonem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Kasza jagla na tak długo u mnie leży w szafce,a tu prosze taki przepisik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Muszę koniecznie zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię kaszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    nie jadłam jeszcze takiej
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ciekawska

    niedoceniana kasza jaglana, super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !