Sposób przygotowania

Kajzerki namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij ma 2 łyżkach masła, wymieszaj z mięsem. Dodaj kajzerkę, jajka, zioła prowansalskie i pieprz do smaku, wyrób na jednolitą masę. Formuj małe klopsiki, obtaczaj w mące. Smaż na złoty kolor ze wszystkich stron na oleju wymieszanym z resztą masła. Przełóż do rondla, dodaj pomidory z puszki, bulion, doprowadź do wrzenia. Przykręć ogień, duś ok 20 min. Przypraw śmietaną i dużą ilością bazylii. Podawaj np z ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    smaczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    lubię klopsiki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo takie lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !