Sposób przygotowania

Polędwiczki przyprawić ziołami,pieprzem czosnkiem i solą.Obsmażyć na maśle.Orzechy uprażyć i posiekać.Natkę pietruszki i owoce suszone również posiekać i wymieszać z orzechami i oliwą.Polędwiczki obłożyć mieszanką orzechowo-owocową,ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego do250 st.C piekarnika na 15-20 minut.Odlać powstały sos z polędwiczek,dodać do niego piwo i gotować chwilę dodając 2 łyżki masła.Gotowe polędwiczki polać sosem i owocami.

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wystawne danie...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    same pyszności !!!!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Basiu ale gdzie się podziało ciemne piwo....? niestety nie ma...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chyba zostało wypite i z przepisu uciekło...
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne na pewno
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    to coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    natii3624

    Mmmm..super ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Przepis bardzo ciekawy, tylko gdzie kupić ciemne piwo? Może podpowiesz, bo w mojej okolicy nie uświadczysz ciemnego piwa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    u mnie jest w każdym sklepie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danka

    pyszny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !