Sposób przygotowania

Rodzynki namocz w wodzie, jeżeli użyjesz np. suszone morele to po namoczeniu je pokrój.Czerstwą chałkę pokrój w kostkę.Następnie zmiksuj mleko z jajkiem, cukrem, roztopionym masłem i cynamonem do jednolitej konsystencji. Dodaj pokrojoną chałkę i namoczone rodzynki. Dokładnie wymieszaj.Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem a następnie wlej przygotowaną wcześniej masę i wstaw do zimnego piekarnika.Piecz w temperaturze 180C około 30 minut aż góra zarumieni się.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Fajny pomysł na wykorzystanie czerstwej chałki. A czy zamiast chałki można w ten sposób wykorzystać bułki mleczne ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !