Sposób przygotowania

Wszystkie składniki włożyć do garnka (najlepiej z grubym dnem). Zagotować na wolnym ogniu. Gotować około 40 minut często mieszając. Masa powinna mieć kolor nieco ciemniejszy niż krówki. Pojemik np. po lodach wyłozyć papierem do pieczenia i wlac masę. zostawić do zastygnięcia na około 1,5 godziny. Po tym czasie pociąć masę na kwadraciki wielkości cukierków lub w pałeczki. Owinąć w papierki lub folię.
Smacznego!!!

--> karmelki można przechowywać do 2 tygodni jednak po tygodniu są już twardsze.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    mniam te słodkości są pyszne..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !