Sposób przygotowania

CIASTO;ubić białka dodać cukier i żółtka na koniec obie mąki delikatnie wymieszać przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem piec 20 min. w 180 stopniach.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody{ok.pół szkl.}.Śmietanę ubić dodać cukier puder oraz wystudzoną żelatynę-wymieszać.Biszkopt przekroić na 2 części dolną część włożyć do tortownicy skropić sokiem z brzoskwiń ułożyć brzoskwinie zalać tężejącą śmietaną wstawić do lodówki.Drugą część biszkoptu pokroić na 12 trójkątów posypać cukrem pudrem i ułożyć na cieście pod spód wkładając po kawałku brzoskwini.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !