Sposób przygotowania

Tatar zrobiłam z resztek mięsa wołowego, które zostało mi od zrazów. Zmieliłam na maszynce do mięsa, wyrobiłam z jajkiem i przyprawami oraz odrobiną oleju (olej polałam tylko na rękę i wyrabiałam nią mięso). Uformowałam kulki z mięsa i kładąc je na półmisku przygniotłam. Można dodać w środek jeszcze surowe żółtko co zrobiłam przy jednej porcji. Cebulkę i ogórki pokroiłam w kostkę i wyłożyłam obok mięsa.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    dawno nie jadłam tatara - a twój wygląda znakomicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    Ciekawe, ale raczej nie jadam surowego mięsa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ja tez dawno nie jadłem,pycha ,wygląda b.apetycznie i na pewno jest smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale mam smak na tatara....
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię tatara
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    nigdy sama nie robilam, a lubie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !