Sposób przygotowania

Fasolkę myjemy usuwamy włókna i kroimy na mniejsze kawałki.Jedną łyżeczkę masła rozgrzewamy i wkładamy fasolkę,podlewamy odrobiną wody i dusimy prawie do miękkości i do odparowania wody.Na patelni zarumieniamy bułkę tartą stale mieszając dodajemy 1/2 łyżki masła i odstawiamy z ognia.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą,układamy fasolkę warstwami posypując każdą warstwę tartą bułką i zalewając śmietaną ze szczyptą soli.Wierzch posypujemy bułką tartą i kładziemy na niej troszkę masła.Zapiekamy w piekarniku na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna ta fasolka...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !