Sposób przygotowania

Do rondelka wrzucamy pół kostki margaryny, 3 łyżki kakao, szklankę cukru, i 6 łyżek wody. Mieszamy czekamy aż się zagotuje, po 3 min gotowania podlewamy pół szklanki czekolady a resztę masy studzimy. Gdy już jest chłodna wrzucamy jajka, make, mleko, proszek do pieczenia i miksujemy. Smażymy jak normalne naleśniki, uważając jedynie by nie polać za grubo ciasta, będziemy mieli zakalec. Naleśniczki powinny wychodzić cieniutkie i chrupiące, a w smaku przypominające biszkopciki. Czekoladę ze szklanki rozpuszczamy w kąpieli wodnej. naleśniki smarujemy dżemem lub przekładamy owocami. Polewamy czekoladą i gotowe! :D

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam naleśniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    cudowny przepuis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !