Sposób przygotowania

Pokrzywę przebrać, umyć, osączyć i drobno pokroić. Obgotować przez 5 minut w posolonej wodzie, odcedzić (wywar zachować). Z masła i mąki zrobić brązową zasmażkę, rozprowadzić ostudzonym wywarem z pokrzywy, starannie wymieszać, tak aby nie było grudek. Włożyć pokrzywę, dusić kilka minut, stale mieszając, aż płyn całkowicie odparuje. Dodać rozbełtane jajko oraz pokruszony ser i mieszając zasmażać. Posolić do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zawadka

    pokrzywa dobrze wpływa na krążenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata72

    muszę wypróbować, ciekawe zestawienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !