Sposób przygotowania

Mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia posiekac z masłem, dodac cukier, śmietanę, żółtka i cukier waniliowy. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, do jednej dodac sodę i kakao.Na wysmarowaną blaszkę wyłożyć jasne ciasto, posmarować powidłami. Ciemne ciasto podzielić na 24 lub 32 części i uformowac z nich kuleczki, do każdej włożyć bakalie. Gotowe kulki układać na powidłach. Piec ok. 50 min. w temp. 180-200 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo efektowne...:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    znakomicie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super jest to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale apetyczne ciacha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    apetyczne:-)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam takie ciacha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda fantastycznie! Bardzo chętnie upiekę takie ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo apetyczne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajny placek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    zjadł bym sobie teraz takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !