Sposób przygotowania

Wyrabiamy składniki na ciasto, masło najlepiej tak średnio roztopione , będzie się lepiej wyrabiać. Gdy z ciasta zrobimy kulę to zawijamy ją w papier do pieczenia lub śniadaniowy i włóż do lodówki na pół godziny. Następnie wałkujemy ciasto niezbyt cienkie i oblepić nim foremki wcześniej wysmarowane masłem i pieczemy do 15 minut w 180 st. Gdy babeczki już wystygną to delikatnie wyciągnij je z foremek i ustaw na czymś płaskim i robimy krem . Śmietankę miksujemy i dodaj rozpuszczone w kąpieli wodnej czekolady . Puszystym kremem napełniamy specjalną szprycką babeczki. Dekorujemy orzechami drobniutko posiekanymi. Babeczki wkładamy do lodówki , niestety nie mogą przebywać w temperaturze pokojowej .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    też zrobię na święta ! dam znać, ale nie wiem czy wyjdą tak piękne jak Twoje !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fantastyczne!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    Coś pysznego!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznei wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !