Sposób przygotowania

Oczyszczoną główkę kapusty wkładamy na 6-8 minut do posolonego wrzątku.Odsączamy i studzimy.Z 8 największych liści ścinamy najgrubsze nerwy i smarujemy liście odrobiną miękkiego masła.Pstrągi opłukujemy,osuszamy i skrapiamy sokiem z limonek.Oprószamy solą oraz pieprzem czarnym i ziołowym,odkładamy na kilka minut.Środki pstrągów wypełniamy pomidorami i cebulą,gałązkami rozmarynu,skórkami limonki i ząbkami czosnku.Panierujemy w posiekanych ziołach,wstawiamy do lodówki na około 20 minut.Ryby układamy na dwóch liściach kapusty.Przykrywamy masłem,zawijamy w folię aluminiową.Pieczemy na grillu około 30 minut w temperaturze 200 stopni.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszny ,palce lizać.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !