Sposób przygotowania

Margarynę, wodę, cukier i kakao rozpuszczamy i gotujemy około 2-3 min ma powstać z tego taka czekolada. Po ostudzeniu dodajemy przemiennie żółtka i mąkę wyrabiamy mikserem aż pojawią się pęcherzyki powietrza, pod koniec dodajemy proszek. Następnie delikatnie mieszamy z pianą z białek. Pieczemy 35-40 min w temp 180st.
ostudzone ciasto przecinamy na dwa placki, dolny skrapiamy wiśniówką i wykładamy na wierzch ubitą śmietanę z cukrami i żelatyną, rozpuszczoną w 2 łyżkach wody (zostawiam niewielką ilość śmietany do dekoracji). Górny placek smarujemy polewą i zanim zastygnie dzielimy na porcje, teraz jak puzzle układamy na śmietanie w całość, dekorujemy i zostawiamy do następnego dnia. Pokrojenie wcześniejsze ciasta z polewą zapobiega rozwalaniu się przy krojeniu końcowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Smakowicie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Wygląda znakomicie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !