Sposób przygotowania

Białka ubijamy, dodajemy cukier i żółtka. Wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy, pieczemy ok.40min w temp160-180st.
Tak samo robimy drugi biszkopt, dodając orzechy zmielone.
Budyń gotujemy ba wodzie. Do gorącego wsypujemy cukier i galaretkę cytrynową. Mieszamy i studzimy. Miksujemy margarynę, dodając po łyżce zimnego budyniu. Połowę masy wykładamy na jasny biszkopt, przykrywamy biszkoptem orzechowym i smarujemy pozostałą masą. Sok zagotowujemy, rozpuszczamy w nim galaretki wiśniowe, odstawiamy. Na cieście rozsmarowujemy konfiturę i zalewamy tężejącą galaretką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !