Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem jak dobrze już będą ubite to dodajemy żółtka , mąkę pszenną , kakao, proszek , dobrze wymieszać i wylać ciasto do dużej tortownicy wysmarowanej masłem o średnicy 26-28cm i zapiekać do 25 minut w 180 st. Po ostudzeniu przekroić na pół . Białą czekoladę połamać na kawałki i zalać gorącym mlekiem , tylko połową , wymieszać i ostudzić , w innym już naczyniu połamać mleczną czekoladę i gorzką też zalewamy gorącym mlekiem , który zostawiliśmy. Wymieszać i ostudzić . Pół litra śmietany ubijamy i wymieszać z kakaowymi rozpuszczonymi czekoladami. Na jedną część biszkoptu wykładamy połowę masy białej śmietankowej a na nią część biszkoptu lekko dociskając , na biszkopt wyłożyć kakaową masę śmietankową boki tortu również wysmarować . Na wierzch tortu wyłożyć białą masę śmietankową , udekorować według własnego pomysłu i schować do lodówki na parę godzin.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ale śliczny !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    piękny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ładnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    boski:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    wypasny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !