Na Ciasto : Margarynę , cukier , kakao , wodę umieszczamy w jednym garnku i mieszamy , włączamy gaz i cały czas mieszamy aż masa ładnie się połączy i rozpuści. Po chwili odstawiamy. oddzielamy białka odo żółtek i do tej masy co odstawiliśmy na chwilę dodajemy żółtka , potem mąkę wymieszaną z proszkiem a piane ubitą też dodajemy do ciasta .Przekładamy do wysmarowanej masłem i bułka tartą tortownicy o średnicy 24 cm i pieczemy do pół godziny w 180 st. Po wyjęciu w lekko ostudzonym cieście wydrążamy środek, pozostawiając jedynie dno i boki [powinny mieć grubość 1-1,5 cm]. Wydrążony środek drobno kruszymy i zostawiamy w spokoju. Na Krem : Czekoladę siekamy drobniutko, kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru na sztywno i śmietano fixem , dodajemy do niej czekoladę i mieszamy.Banany kroimy w dłuż na pół , od razu polewamy je sokiem z cytryny aby nie sczerniały . Kopiec Kreta: Na dnie wydrążonego ciasta układamy połówki bananów , następnie bitą śmietanę , formując kształt kopca . Śmietanę obficie posypujemy okruchami ciasta , lekko przyklepując aby nie opadło i całość wstawiamy do lodówki na pare godzin.