Sposób przygotowania

Z droźdzy, mleka i cukru przygotować rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Masę makową wymeszać z rodzynkami. następnie przesiać makę, dodać rostopione masło, jajka i wlać do tego rozczyn, uformować kulę z ciasta następnie długi wałek, rozwałkować równo, układac mase makową i zwijać ciasno w roladę. Można naciąć na górze roladę i posmarować jajkiem rozmąconym. Piec w temp.170 stopni około 40-50 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    ile maku to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny, lubię tak dużo maku:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Maku rzeczywiście dużo - pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda wyśmienicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie z dużą ilością maku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    bardzo makowa - przepyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam mak!;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !