Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić w żyłek, pokroić na mniejsze części wielkości kęsa. Śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić cebulkę dodać śliwki, cynamon, goździki i cukier, dusić 10 min.. Na patelni rozgrzać olej, wątróbkę obtoczoną w mące smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Następnie do wątróbki dodać podduszone śliwki, wlać wino i 1/3 szkl. wody, zagotować mieszając. Doprawić solą i niewielką ilością papryki i dusić 3-5 min. aż sos zgęstnieje. Można podawać z ryżem albo świeżą bułeczką.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    mąż lubi wątróbkę ale z śliwką jeszcze nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    uwielbiam wątróbkę, pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    uwielbiam wątróbkę, pycha
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    wygląda znakomicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawy sposób podania wątróbki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !