Sposób przygotowania

Mięso umyć,osączyć,natrzeć solą i pieprzem.Skórkę ponacinać ostrym nożem w romby.Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni.Wymieszać wino z miodem.Przelać do rondla i podgrzewać miód tak długo,aż się rozpuści.Mięso włożyć do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i polać mieszanką wina i miodu.Naczynie włożyć do piekarnika i piec 2,5 godziny,co jakiś czas podlewając winem z miodem.Wyjąć i ostudzić.Na półmisku ułożyć sałatkę z czerwonej kapusty,udekorować listkami mięty.Pośrodku półmiska ułożyć pieczoną szynkę.Przed samym podaniem polać szynkę brandy i podpalić.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !