Sposób przygotowania

Sałatę oczyść, umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Dymkę oddziel od szczypioru. Szczypior umyj, osusz, posiekaj. Cebulkę obierz, pokrój w cieniutkie piórka.
Rzodkiewki pokrój w plasterki. Jajka ugotowane na twardo pokrój w ósemki. Boczek pokrój na mniejsze kawałki i upraż na suchej patelni.
Sos: Oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny razem wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Porcje sałaty układaj na talerzach. Przed podaniem polej sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi si? :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !