Sposób przygotowania

Wędlinę pokroić w kostkę, podsmażyć, pod koniec smażenia dodać sos sojowy i paprykę w proszku. Paprykę czerwoną i cebulę pokroić w paseczki. Jajka ubić z mlekiem, dodać mąkę i cały czas ubijać aż masa będzie puszysta. Doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać starty ser i delikatnie wymieszać. Chleb ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać papryką i cebulą oraz podsmażoną wędliną. Zalać wszystko masą jajeczną, posypać przyprawą do zapiekanek. Zapiekać w gorącym piekarniku do 10 min, przed podaniem można polać keczupem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    dobry pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam takie zapiekanki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    dobry pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !