Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z serem
Nagrzać piekarnik do temperatury 160*C, piec bułeczki ok.20 min. Jeśli będą się mocno rumieniły, przykryć folią aluminiową. Studzić na kratce kuchennej.
drożdże świeże | 25 gram |
mleko letnie | 250 gram |
cukier | 60 gram |
jajko | 2 sztuki |
masło roztopione | 75 gram |
sól | 1/2 łyżeczki |
żółtko jajek | 1 sztuka |
cukier puder | 2 łyżki |
masło miękkie | 30 gram |
twaróg | 200 (mielony) |
mąka chlebowa | 600 pszenna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: