Sposób przygotowania

Mięso natrzeć pastą sardelową. Obsmażyć w brytfannie na gorącym smalcu, dodać zioła i połowę cebulek. Zagotować mleko i wlać je do mięsa. Brytfankę wstawić do gorącego piekarnika i piec przez 2 godz. w temp. ok. 180 stopni. Upieczone mięso wyjąć z sosu, ale dbać, by nie wystygło. Resztę cebulek krótko zagotować w sosie, doprawić solą, białym pieprzem i gałką. Mięso pokroić w plastry i polać sosem. Podawać z ziemniakami i brukselką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smaczny obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !