Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać do nich cukier puder(stopniowo!) i ponownie ubić na sztywną pianę, a później resztę składników na ciasto i wszystko ze sobą delikatnie połączyć. Formę do pieczenia (40x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią przygotowane ciasto. Piec około 15-18 minut w 200 C(ciasto musi być delikatnie przyrumienione).

Po upieczeniu biszkopta od razu wyjmuje go z formy(łapiąc za papier do pieczenia). Odrywam papier i roluje biszkopt za pomocą ściereczki. W takiej pozycji zostawiam zrolowany biszkopt, aby ostygł. W międzyczasie przygotowuje budyń dodając odrobinę masła i trochę mniej mleka, czyli 1,5 szkl. Ostudzonym budyniem smaruje roladę. Po zużyciu budyniu ponownie zwijam roladę, układam tak aby widoczne łączenie było pod spodem. Najlepiej przygotowaną roladę pozostawić całą noc w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !