Przepis i sposób przygotowania na: Kwitnący tulipanek
Ciasto podzielić na 4 równe części
-do 1 dodać 4 żółtka i 3 łyżki mąki
-do 2 dodać 3 łyżki maku
-do 3 dodać kisiel wiśniowy
-do 4 dodać 1 łyżkę kakao
Na wysmarowana tortownicę kłaść ciasto po 3 łyżki na sam środek blachy, na zmianę ciasto białe, kiślowe, makowe i kakaowe.Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.
Masa agrestowa:
1 galaretka agrestowa,
2 małe śmietany 36%
1 śnieżka
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody.
Śmietanę ubijamy ze śnieżką, dodajemy tężejącą galaretkę.
Ciasto przekrawamy na pół i przekładamy masą.
Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.