Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników (prócz tłuszczu i cukru pudru) zagnieść ciasto. Podsypać mąką. Rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Wykrawać krążki szklanką, a dziurki w krążkach kieliszkiem. To co wykrawamy kieliszkiem połączyć z pozostałym ciastem i wykrawać dalej oponki. Smażyć na tłuszczu (oleju) jak pączki. posypać na koniec cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam oponki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Palce lizać
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają wspaniale :) Mama wie co dobre ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne są
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubię oponki
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubię oponki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !