Sposób przygotowania

Obrany ananas kroimy wzdłuż na ćwiartki i usuwamy twardy rdzeń a miąższ kroimy na spore kawałki,wkładamy je do rondelka i posypujemy kurkumą i łyżką cukru,zalewamy przegotowaną wodą tak żeby owoce były przykryte i doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu 10 min.Cebulę i czosnek obieramy i siekamy i szklimy na oleju ,następnie dodajemy cynamon i gozdziki smażymy 3 min a następnie dodajemy imbir sól,pozostały cukier zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy 4 min.Dodajemy chilli,przekładamy ananasy i dokładnie mieszamy zostawiamy na bardzo małym ogniu na 5 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pomysłowy ten ananas
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    powiedziała bym że nawet bardzi pikantny
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !