Sposób przygotowania

Osmiornice (jesli swieza), wrzucic na goraca wode, pogotowac chwilke;Wyjac z wody, pokroic w kawalki, jak na gulasz.Cebule obrac, pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzany olej.Podsmazyc, dodac osmiornice,harrise, przecier, czerwona papryke w proszku, ;Zamieszac, prozyc, zalac woda , tak aby byl sos a nie zupa.Dusic przez pol godziny.Jak, juz osmiornica bedzie miekka,dokladamy mielony kminek,sprawdzamy smak dodajac sol i prozymy jeszcze 10 min.Dodajemy strak zielonej papryki podzielonej na dwa i gasimy gaz, przykrywajac sos pokrywka
Jesc ze swieza bagietka;

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ide na połów :o)
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Zycze powodzenia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Szkoda, że tak ciężko o ośmiornicę ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ooo, coś dla mnie - kocham owoce morza.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    oo pycha!
  • 0
    309028_107082369407725_478731842_n
    Opublikowano

    Czarnula666

    Musi być pyszne, osmiOrnica jest już dobrze dostępna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !