Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy wszystkie składniki i dalej ucieramy. Dobrze utarte ciasto dajemy na blachę i pieczemy ok. 20 minut. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na połowę i posmarować kremem, na to położyć biszkopty i w paski galaretkę. Następnie na to położyć krem i przykryć drugą połową ciasta.
Krem:
4-5 żółtek, 0,5 l. mleka, 1 szkl. cukru, 2 łyżki mąki, 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Żółtka utrzeć do białości, dodać mąkę i rozetrzeć, wlać mleko i zagotować cały czas mieszając, dodać też cukier waniliowy. Gotować aż zgęstnieje. Utrzeć 1 kostkę masła dodawać po trochę kremu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !