Sposób przygotowania

Z drożdży ,1 łyżki mąki i 2 łyżek letniego mleka zrobić zaczyn.Do miski wsypać pozostałą mąkę,dodać cukier,jajka, mleko i wyrośnięte drożdże.Wszystko dobrze wyrobić na jednolitą masę.Na koniec dodać stopione i wystudzone masło i jeszcze wyrabiać,aż będzie odchodziło od ręki.Przykryć i zostawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować,wykrawać trójkąty ,nadziewać odrobiną marmolady lub innego nadzienia.Zwijać w rogale,posmarować rozbełtanym żółtkiem.Piec na złoty kolor w 180stC.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Korekta przepisu:te rogaliki się piecze ,więc olej wśliznął . się do tego przepisu przez pomyłkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Śliczne te rogaliczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne są takie swojej roboty
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ładnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    uwielbiam drozdzowe rogaliki !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    idealne na drugie śniadanko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Takie rogaliki lubię o każdej porze roku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    domowe najlepsze,fajnie Ci wyszły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !