Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, otręby zmielić. Sypkie składniki (oprócz słodzika) wymieszać ze sobą. Żółtka utrzeć ze słodzikiem do białości, dodać jogurt i ciągle miksując wsypywać po łyżce sypką mieszankę. Na końcu delikatnie wmieszać do masy łyżką ubitą na sztywno pianę z białek. Przełożyć do foremki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu uchylić piekarnik i pozostawić ciasto do zupełnego ostygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    wlasnie jestem na dukanie, przepis strzal w dziesiatke!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    super, nie wiedziałam, że taki znajde!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !