Sposób przygotowania

Masło usiekać z maką, cukrem na kruszonkę. Oddzielić białka od żółtek, białka ubić n asztywno. Do kruszonki włożyć żółtka, kakao, sodę, śmietanę, owoce (wiśnie, porzeczki, agrest według uznania), pianęi dokładnie wymieszać (ale nie ucierać). Wstawić do piekarnika i upiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    fajna nazwa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    K&J

    ciekawy pomysł!
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawy sposób przyrządzenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    jadłam bardzo dawno temu, pyszne ciacho:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ao_12

    w ten sposób jeszcze nie robiłam ciasta, będę musiała wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    znam ten placek-jest bardzo smaczny i wilgotny;ja go piekę z jabłkami i bez śmietany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !