Sposób przygotowania

Gruszki obieramy ze skóry ,kroimy na ćwiartki wydrążamy środki .Słoiki 0,9 l napełniamy twardymi gruszkami .Wsypujemy do każdego po łyżce cukru .Zalewamy zimna woda przegotowana .Zakręcamy i pasteryzujemy około 25 minut od zawrzenia wody..

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawie to robisz,już wcześniej też czytałam w Twoich przepisach - ja zazwyczaj gotuję syrop i dopiero zalewam owoce:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Lubię gruszki,ale też najpierw je troszkę obgotuję bo są potem bardzo twarde:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam gruszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    smaczna gruszka, a i sam kompocik pyszny :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja zalewam wodą , lubie twarde gruszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszne gruszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo dobre są takie gruszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !