Sposób przygotowania

Owoce myjemy i obieramy z jabłek i gruszek wykrajamy gniazda nasienne,a z czereśni i wiśni wyciągamy pestki,wszystko kroimy na kawałki i gotujemy w wodzie razem z wanilią na małym ogniu.Owoce odcedzamy i rozgniatamy.Ponownie gotujemy,dodajemy mąkę rozrobioną w zimnej wodzie i doprowadzamy do wrzenia,dodajemy do smaku cukier i sok z cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Jak w święta.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam zupy owocowe ale takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    lubię zupy owocowe :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !