Sposób przygotowania

Wyrobić kruche ciasto ze szczyptą soli :miękkie masło, cukier, żółtka, mąka. Wyrobić w jednolitą kulę. Zawinąć w folię kuchenną i wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Po upływie tego czasu wyłożyć tortownicę z brzegiem na wysokość dwóch palców. Ciasto ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika na 20 minut ( 180 st.C ) . Przygotować ganache : czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub na parze, śmietankę zagotować w rondelku, dodać do niej czekoladę - wymieszać. Na cieście rozsmarować marmoladę a na niej zimne ganache. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Po wyjęciu ozdobić!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !