Sposób przygotowania

Masło stopić i wystudzić.Mąkę przesiać do miski,dodać cukier,drożdże,jajko,sól i wlać szklankę letniej wody.Wyrobić ciasto,pod koniec dodać masło.Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na około pół godziny-ciasto powinno podwoić dwa razy swą objętość.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia,uformować na niej baranka z kulek ciasta.Odstawić na 10 minut.Posmarować baranka roztrzepanym jajkiem,wetknąć goździki jako oczy.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 30 minut.Baranka można ozdobić lukrem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    na czasie teraz na Wielkanoc jak znalazł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !