Sposób przygotowania

Jest to nasz rodzinny przepis według którego od dawien dawna robione są korniszonki.Ogórki dobrze szorujemy i ciasno układamy w słoikach.Do każdego słoika wkładamy po porcji marchewki(obranej i pokrojonej w cienkie plasterki),czosnku(jeden lub dwa obrane ząbki),chrzanu,kopru i cebuli(również obrana pokrojona w cienkie plasterki).Teraz przygotowujemy zalewę:Wodę gotujemy z przyprawami,solą i cukrem przez około 5 minut,dodajemy ocet,zagotowujemy i odstawiamy.Ogórki zalewamy gorącą zalewą,dobrze zakręcamy.Wstawiamy do garnka z wodą i zagotowujemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    niezłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    uwielbiam :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    nie smakuja mi wcale kto dał taki przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !