Sposób przygotowania

Pory i cebulkę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić warzywa i przyprawy. Dolać wino i dusić warzywa aż płyn całkowicie odparuje. Wystudzić. Ciasto francuskie pokroić w duże prostokąty. Na połowie ciasta nakłądać ostudzone warzywa. Muszą być dobrze odsączone z tłuszczu. Na warzywa połozyć filet z łososia (bez skórki), posypac solą i pieprzem. Ciasto skłać tak by tworzyły dużego pieroga. Dobrze pozlepiać krawędzie. Jajko ubić z niewielką ilością wody i posmarowac nim każdy kawałek ciasta z wierzchu. Widelcem zrobić kilka dziurek w cieście zeby para uchodziła. Piec 30 minut w temp. 200 C
Smacznego!!

-->najlepiej smakuje z sałatą polaną odrobiną soku z cytryny lub kremem z gorczycy

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !