Sposób przygotowania

Buraki starannie umyć wrzącą wodą i wyszorować. Ugotować, odcedzić- jeszcze ciepłe obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce i mocno podgrzać. Tłuszcz stopić, dodać drobno pokrajaną cebulę, gdy zmięknie, dodać mąkę i mieszając zasmażkę; lekko przyrumienić. Potem rozprowadzić ją wodą, wlać do buraków i także mieszając, zagotować. Przyprawić do smaku solą, octem i cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    robię podobnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    niestety to nie dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny dodatek do drugiego dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !