Sposób przygotowania

Rybę pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny, przyprawić przyprawą do ryb i odstawić.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie oliwy. Jak cebulka się zeszkli dorzucić na patelnię suszoną żurawiną i smażyć 2 minuty ciągle mieszając.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ugotwaną kaszę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego łyżką masła. Dodać cebulę z żurawiną, dokładnie wymieszać.
Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej buraczanej tarce. Wrzucić na patelnię po cebuli i żurawinie. dodać selera pokrojonego na kawałki i groszek z kukurydzą (najlepiej mrożone). Wszystko razem wymieszać i smażyć na niedużym ogniu ok 10 minut.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie wyłożyć na kaszę w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ułożyć kawałki ryby i resztę masła. Piec w 180 stopniach ok 30 minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    ciekawy pomysł, który warto wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !